Vem är Malin Lundqvist?

Jag som driver Majena AB heter Malin Lundqvist och bor i Älvsjö. Jag lever med en särbo och två döttrar. Förutom Majena är jag även delägare i målerifirman AJs Måleri. Livet har inte alltid blivit som jag trott, och även om resan är långt ifrån slut kan jag ibland fascineras av hur den sett ut så här långt. 

I det här blogginlägget kommer jag presentera mig själv lite mer, både privat och vem jag är på jobbet. Jag låter er därmed följa med på den resa i livet som lett mig dit jag är idag.

Malin Lundqvist

Jag började naturvetenskaplig linje första året i gymnasiet. Där fick jag strålande betyg, men kände mig oerhört skoltrött. Jag bestämde mig därför för att ta ett sabbatsår inför andra året, och tog en tjänst på McDonalds.

Att vara 17 år och få möjligheten att utbilda mig, samtidigt som jag jobbade som arbetsledare är rätt häftigt när jag ser tillbaka på det nu. I min roll som arbetsledare på McDonalds hade jag ansvar för personal, schemaläggning, inventering, varubeställning och kassorna.

När jag sedan bestämde mig för att det var dags att gå tillbaka till skolan bytte jag bana och började om. I en ny gymnasieklass på hotell- och restaurangprogrammet.

Tack vare det första året på natur, och en fantastisk studie- och yrkesvägledare hade jag ett schema som tillät mig att jobba heltid alla tre gymnasieåren.

Jag arbetade i hotellbranschen som receptionsansvarig fram till att ödet knackade på, och jag återigen bytte bana. In i bankvärlden denna gång.

På SEB blev jag kvar i 12 år. Där jobbade jag med allt från kundtjänst och privatrådgivning, till företagsrådgivning och bolån. När jag först sökte mig till kundtjänst letade de aktivt efter folk från servicebranschen. McDonalds var då en av mina största meriter.

Under åren på SEB hade jag förmånen att få utbilda mig. Både med rent interna bankutbildningar, men även med utbildningar inom skatt, företagsekonomi och nationalekonomi.

Under den här tiden föddes mina två döttrar, Nathalie, 2003, och Jennie, 2008. Eftersom familjen växte flyttade vi från en lägenhet i Årsta, till ett hus på landet i den lilla byn Mölnbo.

När jag sedan återigen tyckte att det var dags att byta yrkesbana bar det av till min dåvarande sambos nystartade redovisningsbyrå. Där fick jag titeln Redovisningsassistent, och möjlighet att lära mig grunderna i bokföring.

Två år senare hade kärleken dessvärre falnat. När jag stod där i ett vägskäl i livet  kom ett erbjudande från AJs Måleri att ta hand om deras ekonomi. Jag tog chansen, tackade ja och startade eget. Namnet Majena är en lek med mitt och mina döttrars namn: MA(lin)JE(nnie)NA(thalie)

Malin Lundqvist redovisning
Malin Lundqvist maj 2022

När jag nu blev egenföretagare, passade jag på att kombinera detta med en distansutbildning till Redovisningsekonom på yrkeshögskolan Iterum.

Redovisningsbyrån byggdes upp med fler uppdrag, samtidigt som jag fick mer ansvar på AJs måleri. När det var dags att planera för ett generationsskifte blev jag tillfrågad om delägarskap. Ett enormt stort och glädjande förtroende kände jag, och tackade därför ja.

När utbildningen till redovisningsekonom var klar passade jag på att plugga vidare till lönespecialist.

2018 anställde jag min första medarbetare. Den medarbetaren var Madde, och fyra år senare är hon fortfarande kvar hos mig här på Majena.

2020 blev ett intensivt år. Jag hittade en annons på sociala medier där en tillfällig byråledare söktes till Visions and Numbers i Söderköping. Det kändes som en rolig utmaning och låg helt rätt i tiden för mig tyckte jag då. Jag åkte ner till Söderköping och träffade det härliga gänget där. Kort efter besöket  hörde ägaren av sig och berättade att hon bestämt sig för att sälja företaget istället. Som den impulsiva optimist jag är ställde jag raskt om kursen och köpte Visions and Numbers verksamhet i Söderköping. Även medarbetaren Ida blev i samband med detta en del av Majena.

Genomförandet av affären och arbetet med att sammanfoga de två verksamheterna blev intensivt. Samhället var mitt i en brinnande pandemi, vilket innebar att jag inte kunde träffa de nya kunderna, eller delta i de fysiska nätverk som fanns i Söderköping. Det blev  en rejäl utmaning, och jag är stolt över den insats som har gjorts av oss alla under dessa två år. Jag är också oerhört glad och tacksam för det mottagande jag fått av näringslivet i Söderköping. Det förtroende som både befintliga och nya kunder visat oss är fantastiskt.

En del av resan blev att hitta en passande lokal till Majena i Söderköping. Vi hittade till slut en lokal som kändes klockren för oss. För att kunna lämna plats för vår efterträdare i den gamla lokalen hann vi med ett mellanspel på Cooperate Coffice där vi hyrde in oss tillfälligt innan vi landade i lokalen på Karl Knutssonsgatan i december 2021. I samband med flytt till  den nya lokalen blev också Karin en del av vårt team. 

På det privata planet friade min särbo, och i sommar går bröllopet av stapeln efter två års väntan. 

Arbetsmässigt delar jag i dagsläget min tid mellan AJs och Majenas kontor i Stockholm, och kontoret i Söderköping. Livet känns bra, och jag ser framemot framtida utmaningar tillsammans med mina medarbetare i Stockholm och Söderköping.